Hoe ziet een begeleiding er uit?
Sinds kort startte ik met mijn eerste klant. De begeleiding gaat eigenlijk over alle aspecten die komen kijken bij een fertiliteitstraject. Het allerbelangrijkste is dat je kleine stapjes zet die uiteindelijk een groot verschil maken.
Ieder parcours is verschillend, soms ben je vooral gestresseerd of triest. Iedere uitdaging kent een persoonlijke aanpak. Bij mijn eerste klant is het vooral belangrijk om elkaar regelmatig te horen en om zowel op vlak van ontspanning, voeding, beweging een begeleiding te organiseren in combinatie met een advies over de medische keuzes. Via Whatsapp horen we elkaar wekelijks, soms kort, soms in een consultatie van ongeveer een uur.
Eigenlijk zijn er twee periodes ontzettend belangrijk: het produceren van zaadcellen én de rijping van zaadcellen. Als man hebben wij een ontzettend voordeel ten opzichte van de vrouw. Een vrouw wordt met een bepaalde eicelreserve geboren terwijl een man iedere dag nieuwe zaadcellen produceert. Dat geeft ons het voordeel dat je kunt leren uit het verleden en je uiterste best kunt bij een nieuwe poging.
Voor sommige mensen wil ook graag een mentale steun zijn, we mogen niet onderschatten hoe ingrijpend dit traject kan worden. Vrienden, familie of bijvoorbeeld ook artsen durven al eens verkeerde uitspraken te doen. Het is goed om je frustraties te delen, ik kan je ook verschillende psychologen of bepaalde vormen van therapie adviseren op het gepaste moment. Vader worden is ook een ode aan het verlies aan onze zoon, Walt. Onderaan zie je het ballonnetje waarmee we hem koesteren.
Kies voor verschillende consultaties of kies voor een maandformule, jij beslist wat het beste werkt. Momenteel werk ik niet met een kalender, stuur me gewoon een bericht wanneer je (digitaal) wil afspreken.
Een begeleiding kan het verschil maken, veel meer dan je denkt. Ik hoop je traject lichter of korter te maken en voor sommigen is het belangrijk om te weten dat je je volledig hebt ingezet. Succes!
