top of page

Hoe zit dat met die zaadcellen?

Bijgewerkt op: 20 jul. 2021


Tijdens ons eerste fertiliteitstraject was ik vooral onder de indruk van de mogelijkheden met IVF en in ons geval ICSI, na dat eerste traject besefte ik pas echt hoe belangrijk het is geworden om zelf gezond te zijn. Eigenlijk is het logisch, in een labo kunnen ze bijvoorbeeld kijken welke zaadcellen meer bewegen dan andere maar door zelf te leven zoals je lichaam het verwacht in functie van een voortplanting zorg je ook nog eens voor een betere kwaliteit van cellen & waarschijnlijk ook voor meer beweeglijke cellen.

Begeleiding zorgt voor verandering, het zorgt er voor dat je de juiste strategie inzet op het juiste moment en dat je de motivatie blijft vinden als je al jaren probeert om vader te worden. De voldoening die je ervaart als je zelf aan het roer staat zorgt voor een positieve feedbackloop waardoor je hersenen het signaal krijgen dat voortplanting kan. Dagelijkse stress heeft een grote invloed op je geslachtshormonen, laat je bijvoorbeeld inspireren om dagelijks meer rust te ervaren. Allemaal informatie die we wel logisch vinden maar hoe ga je het effectief vaker toepassen?

Mannen maken iedere dag nieuwe zaadcellen. Wist je dat de zaadcellen die vandaag aangemaakt worden gemiddeld 57 dagen rijpen in de bijballen? Mannen hebben eigenlijk meer invloed op de hoeveelheid zaadcellen dan vrouwen op hun eicellen, het hoeft dus zeker niet alleen bij een fertiliteitstraject te blijven wanneer je de kwaliteit en hoeveelheid wil verbeteren.

Eigenlijk is het jammer dat de kwaliteit van de zaadcellen bij verschillende zwangerschapspogingen weinig tot niet beïnvloedt worden tijdens fertiliteitstrajecten, vaak verandert er voor de mannen helemaal niks terwijl vrouwen iedere keer nieuwe hormonen krijgen of ingrijpende behandelingen ondergaan. Bovendien kunnen je kansen op slagen vooral toenemen, want de selectie van cellen via IVF of ICSI is een deel van het succes; de vorm, de beweeglijkheid & de hoeveelheid van de cellen zijn ook belangrijk.

De trajecten van vaderworden.be zijn ook geschikt voor mannen die geen vruchtbaarheidsproblemen hebben maar hun kindje de beste start willen geven. Op deze website geven we alle informatie om je kinderwens in vervulling te laten gaan en bovendien kunnen we in persoonlijke begeleidingen zorg op maat bieden. Kies bijvoorbeeld wat vaker om seizoensgebonden te eten, zo is het momenteel (oktober tot maart) het perfecte moment om je eiwitten vaker uit wild gevogelte te halen. Kies bijvoorbeeld gedurende kortere periodes voor supplementen zoals Q10, zink, L-Carnitine, vitamine C & D. Leer je grote spieren te gebruiken en kies voor interval trainingen, als je dat leuk vindt. Zonder de trainingen van Boris zou ik dat zo leuk niet vinden!









55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page